BISURETAN je dvokomponentni parket lak izrađen na bazi kvalitetnih poliuretanskih veziva, specijalnih aditiva i odgovarajućih rastvarača. Upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju parketa i drugih drvenih obloga u enterijeru. Odlikuje se visokim sjajem, punoćom filma, izuzetnom tvrdoćom i elastičnošću.

 

Priprema površine: Površina pre lakiranja, treba biti suva,čista i obrušena, odnosno očišćena od bruševine, eventualnih masnoća i smole koje mogu biti sadržane u samom drvetu.

Priprema laka: Komponente A (lak) i B (očvršćivač) neposredno pre upotrebe pomešati u čistoj i suvoj posudi u odnosu A:B= 1:1 (zapreminski), dobro mešati do homogenizacije,zatim smesu ostaviti da se stabilizuje oko 15 min. Pomešanu smešu upotrebiti najkasnije 8 h od momenta mešanja, u suprotnom lak očvršćava i postaje neupotrebljiv.

Nanošenje laka: Lak nanositi valjkom, četkom u 3 sloja uz međuslojno brušenje.

Za brušenje prvog sloja laka koristiti brusni papir No 150-180, za brušenje drugog sloja laka koristiti brusni papir No 220-240. Završni sloj ne brusiti!

Pribor prati nitro razređivačem. Skladišti se u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži van domašaja direktnih sunčevih zraka i veštačkog izvora toplote.

Izdašnost: 18-22m2/lit. u jednom sloju
Sušenje: na dodir 4-6 h/20°C  između slojeva 12-24 h potpuno suv film 72 h
Lager stabilnosti: 36 meseci
Pakovanja: 1+1 lit. 3+3 lit. 20+20 lit.

Kalkulator potrošnje

Slični proizvodi